Xtc soorten

De term XTC komt voort uit het Engelse ecstasy, wat verrukking of extase betekent. Om die reden wordt het ook wel de lovedrug genoemd in de volksmond. XTC soorten kunnen in de vorm van pillen, poeders of capsules verkrijgbaar zijn, welke oorspronkelijk bestaan uit de werkzame stof MDMA, maar er worden op het moment zo veel soorten gemaakt, dat het altijd verstandig is om eerst te testen of de XTC daadwerkelijk bestaat uit MDMA.

MDMA

De stof MDMA is de basisstof van diverse XTC soorten. Tegenwoordig worden echter ook andere chemische middelen gebruikt, zoals MDEA of MDA. Hoewel de officiële chemische naam voor XTC MDMA is, worden ook deze andere stoffen gewoon als XTC verkocht. Ze kunnen echter een andere werking hebben dan MDMA. De vorm of de kleur van de pil, of het logo dat erop wordt weergegeven, zeggen echter nog niets over de middelen die gebruikt zijn in de productie van de pil, daarvoor moet de pil getest worden.

Effecten van XTC soorten

XTC soorten hebben een bewustzijnsveranderend effect en een oppeppend effect. Het eerste effect zorgt ervoor dat je een ontspannen gevoel krijgt. Daarnaast heb je door de drug een toenemende behoefte aan intimiteit en contact met andere mensen.

Verder zorgt het oppeppende effect er voor dat je je helder voelt en veel energie hebt. Om deze reden is de drug populair bij het uitgaan: je kunt langer blijven dansen.

Ikzelf ben volledig gestopt met enige drugs, maar vond XTC wél één van de meer aangename drugs op de markt. Ondertussen haal ik mijn “highs” eerder uit spiritualiteit en een focus op een meer Yin & Yang gecentreerd leven – en daar hoef ik dus geen drugs meer bij…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *