Wat doet drugs met je

Drugs zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de moderne maatschappij, kinderen en jongeren worden steeds eerder gewaarschuwd voor de gevolgen van deze genotsmiddelen. De pilletjes en poeders worden door de ene persoon aanbeden, door de ander gemeden als de pest. Veel mensen zijn ondanks alle waarschuwingen toch naïef of avontuurlijk genoeg om toch iets uit te proberen. Maar wat doet drugs met je, en wat doet drugs met je lichaam?

Wat is het en wat doet het?

Drugs is een algemene naam voor meerdere genotsmiddelen. Elke drug heeft weer een ander effect op je lichaam en geest. Zo heb je verdovende drugs die je zintuigen bedwelmd en die je een kalm gevoel geven. Voorbeelden hiervan zijn heroïne en methadon. Deze genoemde middelen zijn extreem verslavend en gevaarlijk.

Naast de verdovende drugs heb je ook de stimulerende middelen. Deze geven je juist heel veel energie. In de volksmond noemen ze deze middelen ook wel uppers. Het effect hiervan is maar tijdelijk.

Voorbeelden van uppers zijn cocaïne en xtc

XTC bestaat voornamelijk uit chemische middelen, een foute dosering van ingrediënten kan dodelijk zijn. En de laatste categorie is de hallucinogene middelen, hiervan ga je dingen zien die er niet zijn en beleef je alles op een heel ander niveau. Voorbeelden hiervan zijn cannabis en paddo’s.  Elke vorm van drugs brengt een risico met zich mee, het kan zijn dat de ingrediënten niet gezond zijn, of de effecten van de drugs kunnen gevaarlijk zijn. Denk aan verslaving of andere lichamelijk klachten. Drugs zijn dus ten allen tijden af te raden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *