Cocainegebruik herkennen

Heb je in je omgeving iemand die zich al langere tijd raar gedraagt en waarvan je het vermoeden hebt dat hij of zij cocaïne gebruikt? Je kunt eventueel cocaïnegebruik herkennen aan de volgende signalen…

cocainegebruik

Signalen

Opgewekt, energiek, overmoedig en zelfverzekerd gedrag kan een gevolg zijn van cocaïne. Wanneer de drug is uitgewerkt slaat de stemming om en moet er opnieuw gebruikt worden. Honderduit praten en heel druk bezig zijn, maar slecht kunnen luisteren of concentreren op een ander.

Bij stevig gebruik wordt iemand vaak schrikkerig tot paranoïde aan toe.  Een cocaïne gebruiker is vaak onrustig, opgefokt en overmoedig. Na het gebruik van cocaïne staan de spieren vaak wat strak, zijn de pupillen verwijd en is de huid bleker. Doordat de pupillen groter zijn kan iemand overgevoelig worden voor licht. Dan wordt vaak een zonnebril opgezet, iets wat je zeker zal opvallen in steden als Londen en Antwerpen waar cocaïnegebruik op deze manier zelfs in de winter vaak zichtbaar is volgens onze lezeres Marilyn.

Nog enkele “symptomen”

  • Vaak naar het toilet moeten
  • Een pijnlijke neus
  • Vermageren door verminderde eetlust

Cocaïnegebruik herkennen is ondanks bovenstaande signalen niet altijd even gemakkelijk, dus schakel bij vermoedens hiervan bij iemand in je omgeving de hulp in van de huisarts of professionele hulpverleners. Zij kunnen u adviseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *